Afaceri cu flori, cursuri florar decorator

Designerii florali, floristii, decoratorii florali sau florarii creeaza aranjamente din flori si plante pentru diverse evenimente si ocazii din viata clientilor florariei in care acestia lucreaza. Aceasta meserie este una de tip mestesug si adesea nu este necesara nici un fel de acreditare sau pregatire anterioara. Insa daca alegi sa pornesti pe calea reconversiei profesionale sau sa iti schimbi cariera in aceasta directie, lipsa de experienta si studiu va fi imediat detectata de catre clienti.

Clientii de florarie sunt unii care sunt adesea ghidati de sentimente si emotii. Atunci cand apeleaza la un florist, asteapta de la acesta informatii utile, sfaturi si ghidaj. Un amator sau un incepator in domeniu va fi imediat punctat de catre clienti, acestia cautand servicii premium in alta parte.

De asemenea, un florist amator nu va putea da denumiri profesionale ale florilor, nu va sti cum sa faca un aranjament sau buchet sa reziste mai mult, va efectua decoruri florale de proasta calitate si clientii se vo rari cu fiecare zi ce trece. Criticile si parerile negative se vor raspandi imediat si floraria va fi nevoita sa isi inchida portile, mai ales ca este o afacere cu foarte multe perisabilitati.

Meseria de decorator floral este supusa si unor critici foarte dure din partea clientilor, care vor evalua aranjamentul asemeni unei opere de arta, din punctul de vedere al esteticii, executiei, rezistentei si valorii cerute.

Astfel, pentru o cariera de lunga durata si un flux de clienti constant, este ESENTIAL ca orice decorator floral sa aiba studii in domeniul de specializare.

STUDII ESENTIALE in cariera de DESIGNER FLORAL:

  • cunostinte avansate legate de florile si plantele cu care lucreaza
  • cunostinte avansate legate de costuri, sezonalitate si strategie pret
  • cunostinte avansate de estetica si design
  • cunostinte avansate legate de ingrijirea florilor si diminuarea pierderilor
  • cunostinte avansate de abordare a clientilor si vanzare a unui produs greu de vandut
  • alegerea furnizorilor, realizarea unui necesar si a unui stoc / inventar
  • cunostinte de realizare a unui pret de vanzare in realitatea pietei si a competitorilor

Informatia este putere, iar practica intensiva inseamna doar succes garantat! Acm e momentul perfect sa faci o investitie reala si palpabila in educatia ta si in cariera ta. Gandeste-te ca in alte domenii cei care isi urmeaza visul sunt in stare sa investeasca sute de mii de euro pentru MBA-uri si diplome de specializare. De ce nu si pentru meseria de florist decorator? De ce sa nu ne tratatam meseria si pasiunea cu acelasi respect, dedicare si de ce sa nu ne acordam timp pentru a invata totul asa cum trebuie?

Author: marius@avantajnet.ro

Lasă un răspuns

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea experientei tale.

Cursuri floristi sustinute de FlorideLux.ro   si Cursuri Creative

Viziteaza si website-urile florariei FlorideLux.ro: Flori online, Coroane funerare, Cosuri cadou

Flori Cosuri Flori Livrare flori